Omgeving

In de omgeving van Vera Natura is van alles te beleven!

Heel veel van de informatie hierover kuntĀ  vinden in de informatie map in uw appartement, maar om alvast wat voorpret te beleven zal ik hier een korte samenvatting geven.

Vera ligt in zuid Spanje, nog net in de provincie Andalusie.

Het stadje Vera ligt enkele kilometers land inwaarts en beschikt over een aantal supermarkten. Iedere zaterdagochtend is er markt.
Het plaatsje Garrucha is van oorsprong een vissersdorp en heeft een visafslag die de moeite van het bezoeken waard is.
Op vrijdagochtend is hier de weekmarkt en in de zomer is er op de boulevard een zeer aantrekkelijke avondmarkt. In de maand augustus staat op de pier de kermis die tot diep in de nacht open is.

Ook is er in Garrucha een grote supermarkt en zijn er een aantal restaurants waaronder visrestaurants

Een eindje verderop langs de kust ligt het plaatsje Mojacar met veel restaurantjes, winkels en hotel accomodatie. Mojacar beschikt over een mooie golfbaan.

Enkele kilometers landinwaarts van de Mojacar strip ligt het oude, schilderachtig op een heuvel gesitueerde, Mojacar dorp.

Hier is het goed toeven op de terrasjes met uitzicht over de kustlijn. Op zondagochtend is hier een rommelmarkt en op woensdag is op de voetbalvelden de weekmarkt.

Voor dagtochten kan men een bezoek brengen aan het Alhambra te Granada of de oude stad Carthagena met romeinse overblijfselen bezoeken.
Natuurliefhebbers kunnen in het nationale park Cabo de Gata terecht.

De kinderen kunnen hun lol op in het nabijgelegen waterglijbanenpark. Na vieren heeft u hier een gereduceerd tarief.

Ook het Moorse kasteel in Velez Blanco op een uur van Vera is zeer het bezoeken waard.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.