Omgeving

In de omgeving van Vera Natura is van alles te beleven!

Heel veel van de informatie hierover kunt  vinden in de informatie map in uw appartement, maar om alvast wat voorpret te beleven zal ik hier een korte samenvatting geven.

Vera ligt in zuid Spanje, nog net in de provincie Andalusië.

imagen-de-vera-4

Het stadje Vera ligt enkele kilometers land inwaarts en beschikt over een aantal supermarkten. Iedere zaterdagochtend is er markt.

Het plaatsje Garrucha is van oorsprong een vissersdorp en heeft een visafslag die de moeite van het bezoeken waard is.
Op vrijdagochtend is hier de weekmarkt en in de zomer is er op de boulevard een zeer aantrekkelijke avondmarkt. In de maand augustus staat op de pier de kermis die tot diep in de nacht open is.

Zowel in Vera als in Garrucha zijn er grote supermarkt en zijn er een vele restaurants restaurants. Garrucha staat bekend om zijn visrestaurants!

Een eindje verderop langs de kust ligt het plaatsje Mojacar met veel restaurantjes, winkels en hotel accomodatie. Mojacar beschikt over een mooie golfbaan.

Enkele kilometers landinwaarts van de Mojacar strip ligt het oude, schilderachtig op een heuvel gesitueerde, witte dorp Mojacar.

Hier is het goed toeven op de terrasjes met uitzicht over de kustlijn. Op zondagochtend is hier een rommelmarkt en op woensdag is op de voetbalvelden de weekmarkt.

Voor dagtochten kan men een bezoek brengen aan het Alhambra te Granada of de oude stad Carthagena met romeinse overblijfselen bezoeken.
Natuurliefhebbers kunnen in het nationale park Cabo de Gata terecht.

De kinderen kunnen hun lol op in het nabijgelegen waterglijbanenpark. Na vieren heeft u hier een gereduceerd tarief.

download.jpg

Ook wakeboarden, kanoën of suppen in het Lunar park is een aanrader! Ook kunt u filmdorpen als Oasys ( voorheen mini-Holywood) of Fort Bravo bezoeken in de enige woestijn van Europa. Hier zijn vroeger veel westerns opgenomen. Doe dit wel op een koelere dag!

 

Ook het Moorse kasteel in Velez Blanco op een uur van Vera is zeer het bezoeken waard. Het natuurpark Los Velez-Las Marias is indrukwekkend en hier kunt u heerlijke wandelingen maken.

Heel indrukwekkend zijn ook de feesten in deze streek, de heilige paasweek (Semana Santa) en vooral de processies in Lorca zijn prachtig, de wijnfeesten van Caravaca de la Cruz zeer indrukwekkend, de prachtige Flamenco voorstellingen vol met passie.

Op het weblog van onze camping vind u hier heel veel informatie over:

www.campingelzorro.com   U kunt zich ook abonneren zodat u steeds op de hoogte word gebracht van een nieuw bericht.

Sinds kort is het ook mogelijk de grootste te bezoeken Geode te bezoeken in Pulpi, heel bijzonder om in zo´n enorm gipskristal te kunnen zitten en de plek te kunnen ervaren.

Lees er meer over op het blog van de camping of in het info boek van het appartement! Het is aan te raden van te voren kaarten te reserveren! Dat doe ik graag voor jullie, dus laat me weten als ik iets kan betekenen!

WhatsApp Image 2019-12-30 at 00.24.24.jpeg

 

Deze slideshow vereist JavaScript.